Lens: "Ben meer een spits dan Toivonen"

Na drie moeizame wedstrijden op rij won PSV gisteren voor het eerst dit seizoen overtuigend. ADO Den Haag werd met 3-0 opzij gezet.

In de eerste speelronde van de Eredivisie verloor PSV met 3-1 van AZ. Een magere zege op RKC Waalwijk volgde en vervolgens kwamen de Eindhovenaren in de laatste voorronde van de Europa League niet voorbij SV Ried, hekkensluiter in de Oostenrijkse competitie. De druk groeide al snel op coach Fred Rutten en zijn ploeg. "Ik voelde het niet als druk. We waren voorafgaand aan deze wedstrijd als team wel meer gebrand op een overwinning", zei Jeremain Lens tegenover Goal.com na afloop van de met 3-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag.

"Gezien de afgelopen weken denk ik dat we dit wel nodig hadden", vervolgt Lens, doelend op de overwinning en de sterke eerste helft. "In de voorbereiding hebben we ook wel een paar redelijke wedstrijden gespeeld. Maar in wedstrijden waar het om de knikkers gaat was dit pas de eerste wedstrijd waarin het naar behoren was."

Lens begon tegen ADO in de spits in plaats van Ola Toivonen. Scoren deed hij niet, maar mede dankzij hem speelde PSV eindelijk weer een goede wedstrijd. "Ik ben meer een spits dan Ola. Ik scoor dan wel niet maar zorg misschien wel voor een bepaalde rust in de ploeg en daarnaast ook voor een bepaalde speelstijl. Ik kan evengoed op rechts uit de voeten, maar heb geen voorkeur."

Met zes punten uit drie wedstrijden is de start van het seizoen op het eerste oog niet eens zo heel slecht. "We zijn net drie wedstrijden bezig. Het voelt nog gewoon als het begin van het seizoen. Met AZ ben ik kampioen geworden en toen hebben we ook de eerste twee wedstrijden verloren. Laten we het daar maar op houden", besluit Lens.