Lowlands bundelt steunbetuigingen Pukkelpop in boek

De speciale muur waar bezoekers van Lowlands berichtjes over Pukkelpop achterlaten, is weer verdwenen. De vele briefjes zijn in veiligheid gebracht voor regenbuien, legt een medewerker van het festival uit. Het plan is de steunbetuigingen te bundelen in een boek.

De muur met 'postings' voor Pukkelpop ontstond zaterdag spontaan. Steeds meer Lowlandsbezoekers lieten een berichtje achter voor de slachtoffers en nabestaanden van het drama op het Belgische festival dat donderdag werd overrompeld door noodweer. Door de harde wind en regen werden tenten en bomen omver geblazen. Vijf doden en 150 gewonden, van wie tien zwaargewonden, waren het gevolg.

De briefjes van Lowlandsbezoekers werden zondagochtend weer opgeruimd. De festivalorganisatie heeft alle steunbetuigingen bewaard en gaat ze bundelen in een boek. Wanneer dat wordt overhandigd aan de organisatie van Pukkelpop, is niet bekend.

Lowlands krijgt zondagavond mogelijk ook te maken met zwaar weer. Het festival treft voorzorgsmaatregelen door bezoekers te waarschuwen, decorstukken alvast af te breken en tenten nog eens extra vast te zetten.