Opnieuw voorwerp op A7 gelegd

Op de A7 tussen Abbekerk en Den Oever is zaterdag opnieuw een voorwerp op de rijbaan gelegd. Dit keer ging het om een plastic geit, meldt de politie zondag. De geit werd om 02.00 uur ontdekt ter hoogte van Abbekerk. Een voorbijganger kon het voorwerp van de weg halen voordat er ongelukken gebeurden.

Zaterdagmiddag ontdekte de politie op de Reigersweg, bij het busstation naast de A7, dreigende leuzen met betrekking tot de recente schietincidenten op de snelwegen rond Rotterdam en over de objecten die op de A7 zijn geplaatst. Een onbekende had de teksten er met graffiti opgespoten. De dader liet onder meer weten dat het incident niet de laatste keer was.

Op de A7 werden eerder dit jaar al tien voorwerpen midden op de weg gelegd. Eerder werden weggebruikers al opgeschrikt door een keramieken koe, een stoel, een televisie en enkele fietsen. Bij de incidenten bleef het bij materiële schade en raakte niemand gewond.

Op snelwegen in de regio Rotterdam zijn de afgelopen weken tientallen auto's beschoten, vermoedelijk met een luchtbuks. Daarbij sneuvelden diverse ruiten. Ook hier raakte niemand gewond.

De politie neemt beide zaken hoog op en heeft een onderzoek ingesteld. Mogelijk hebben beide incidenten met elkaar te maken.