[Bundesliga] Huntelaar helpt Schalke 04 langs Mainz

Schalke 04 heeft op bezoek bij FSV Mainz 05 een knappe zege geboekt. De ploeg stond bij rust nog achter met 2-0, maar mede dankzij een treffer van Klaas-Jan Huntelaar wonnen Die Königsblauen met 2-4.

Mainz kwam in de eerste helft het beste uit de startblokken. Na een kwartier spelen stond de ploeg al met 2-0 voor. Andrees Ivanschitz en Elkin Soto wisten beiden Schalke-goalie Ralph Fährmann te passeren. Dit was tevens ook de ruststand.

Na rust, met Jefferson Farfan en het talent Julian Draxler als invallers aan de zijde van Schalke 04, was het beeld van de wedstrijd geheel omgedraaid. Na een uur spelen wist Huntelaar de aansluitingstreffer te scoren. Mainz had weinig meer in te brengen en zag Benedikt Höwedes namens Schalke zelfs de gelijkmaker scoren.

In de slotfase wist de ploeg uit Gelsenkirchen door een doelpunt van Joel Matip op voorsprong te komen. Christian Fuchs besliste het duel definitief door de 2-4 te maken.