Uitslagen Eredivisie speelronde 3

Afgelopen weekend stond de derde speelronde in de Nederlandse Eredivisie op het programma. FC Twente heeft nog altijd de volle score, na de 1-5 overwinning op SC Heerenveen. Feyenoord leed het eerste puntverlies van het seizoen. Op bezoek bij Heracles Almelo werd het 1-1. Ook Ajax verloor de eerste punten. In Venlo werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen VVV. Hieronde de uitslagen, stand en programma voor volgende week.

Vitesse heeft ook de tweede wedstrijd in de eigen Gelredome winnend afgesloten. Vorige wek won de ploeg van trainer John van den Brom nog met 4-0 van VVV-Venlo, afgelopen weekend werd FC Utrecht met 2-1 verslagen. Vitesse kwam op 1-0 dankzij Wilfried Bony. De spits benutte een penalty, nadat Alexander Buttner werd neergelegd. FC Utrecht kwam in de eerste de beste aanval via een treffer van Jacob Mulenga snel op gelijke hoogte. In de slotfase kreeg Utrecht-speler Nilsson rood en profiteerde Vitesse via opnieuw Bony optimaal. Hij speelde zich knap vrij en scoorde de bevrijdende 2-1.

NAC Breda heeft zaterdagavond in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Groningen. De uitploeg was voor rust de baas in Breda. Al snel kwam Groningen dankzij Bacuna, zijn derde treffer in drie duels, op 0-1. Op slag van rust kwam de ploeg van Pieter Huistra zelfs op 0-2. Erik Botteghin kon een schot van Tim Matavz nog van de lijn halen, maar op het schot van Petter Andersson had de defensie van NAC geen antwoord. Na rust kwam Alex Schalk bij NAC in het veld en na twee minuten scoorde hij meteen de aansluitingstreffer. Niet veel later was de stand gelijk. Anthony Lurlin scoorde de 2-2 en in deze stand zou geen verandering meer komen.

Na twee overwiningen op rij heeft Feyenoord op bezoek bij Heracles Almelo het eerste puntverlies geleden. Op het kunstgras in Almelo eindigde de wedstrijd in 1-1. De eerste helft ging gelijk op, maar Heracles was via een vrije trap van Willy Overtoom het dichtst bij een treffer. Na rust zette Heracles aan en kwam het via Armenteros bijna op voorsprong. Na een uur spelen viel Glynor Plet in en hij had slechts een minuutje nodig om de score te openen. Op aangeven van Overtoom scoorde hij de 1-0. Feyenoord ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en met succes. Nadat Ron Vlaar nog een grote kans miste, was Gyon Fernandez wel trefzeker. Na een goede actie van invaller Ruben Schaken kwam Fernandez tot scoren.