Boasson Hagen winnaar Cyclassics

Edvald Boasson Hagen is de winnaar geworden van de Vattenfall Cyclassics. De Noor van Team Sky was de snelste in de sprint van een uitgedund groepje. De tweede plaats ging naar Gerald Ciolek (Quick-Step), voor Borut Bozic (Vacansoleil).

Lars Bak, Pavel Brutt, Tomas de Gendt en Jan Barta waren de vroege vluchters in de koers. Brutt werd op 25 kilometer van de streep als laatste ingelopen na de derde passage van de Waseberg, waarna direct een nieuwe groep ontstond. Daarin zaten onder andere Maarten Tjallingii, Gerald Ciolek, Zdenek Stybar, Jurgen Roelandts, Marco Marcato en Björn Leukemans.

De groep kreeg al snel een halve minuut voorsprong, waarna Liquigas en Leopard-Trek besloten in de achtervolging te gaan. Na de laatste beklimming van de Waseberg werden ze ingelopen en was het peloton in twee stukken gebroken. In het tweede deel zat favoriet André Greipel, waarna Sky (Boasson Hagen) besloot door te rijden. Het verschil was ongeveer twintig seconden.

De tweede groep wist niet meer aan te sluiten. Tjallingii probeerde het nog in de slotkilometer, maar er werd toch gesprint om de zege. Het was Boasson hagen die de snelste was voor Gerald Ciolek en Borut Bozic.