Manager Gilbert: "Wil Lefevere bedanken voor gesprekken"

Gisteren liet Patrick Lefevere weten niet blij te zijn met de handelswijze van Philippe Gilbert. De manager van Quick-Step zei nog in gesprek te zijn met de Belg toen hij bekend maakte voor BMC te gaan rijden. De manager van Gilbert, Vincent Wathelet, hoopt dat de kou snel uit de lucht is.

"Ik wens geen polemiek in deze zaak. In het leven kom je elkaar altijd weer tegen," zei Wathlelet in Het Nieuwsblad. "Ik wil Lefevere, samen met Eddy Merckx en Bessel Kok, bedanken voor de gesprekken. "Gilbert koos voor het team dat hem de meeste zekerheid gaf om zijn job het beste uit te voeren."

"Sportief was het totaalplaatje van BMC volgens hem beter dan Omega Pharma-Quick Step. Zo vindt Philippe de communicatie bij zijn huidige ploeg niet top. Wel, BMC laat sportief manager John Lelangue naar Monaco verhuizen. Zo is hij altijd in Gilberts buurt. Dat zijn misschien details, maar voor Philippe zijn die elementen bijzonder belangrijk."

"De beslissing viel donderdagavond, omstreeks 23.00 uur," vervolgde Wathelet. "En niet vroeger, zoals Levefere blijkbaar in de media laat uitschijnen. Ik had Lefevere gezegd dat Philippe graag met zijn vriend Thor Hushovd in één ploeg wou rijden. En uiteindelijk is het altijd de renner die beslist."