Depardieu zegt sorry voor plassen in vliegtuig

Gérard Depardieu biedt zijn excuses aan omdat hij op de vloer van een vliegtuig heeft geplast. Zijn goede vriend Édouard Baer, die getuige was van het incident, heeft in een verklaring aan de Franse media namens de acteur zijn excuses aangeboden. De acteur vertelt dat het misging toen Depardieu in een flesje probeerde te plassen.

De 62-jarige acteur kon niet meer naar het toilet omdat het vliegtuig op het punt stond te vertrekken. Hij kon zijn plas niet ophouden en probeerde in een flesje te plassen. "Gérard was van slag en heeft aangeboden te helpen met opruimen. Hij heeft prostaatproblemen en hij vond het heel gênant", vertelt Baer.

Ook laat Baer weten dat de Fransman absoluut niet dronken was toen het gebeurde. Eerder vertelde een medepassagier dat Depardieu probeerde te gaan staan toen het vliegtuig klaar was om op te stijgen. "Ik wil pissen, ik wil pissen", zou hij hierop hebben geroepen. Volgens deze reiziger was te zien dat Depardieu dronken was.

Na het incident keerde het vliegtuig terug naar een parkeergelegenheid, waar het toestel werd schoongemaakt.

Depardieu speelde in talloze Franse films en Hollywood-producties. Bekende films met de acteur zijn Cyrano de Bergerac, The Man in the Iron Mask, Green Card en de Asterix en Obelix-reeks.