NASA: Aliens kunnen Aarde vernietigen

Wie de film 'ET' heeft gezien en nu hoopt dat lieve aliens onze planeet komen bezoeken, komt bedrogen uit. Volgens wetenschappers van NASA en Pennsylvania State University willen aliens onze planeet het liefste vernietigen. Zij willen hiermee andere beschavingen beschermen.

Volgens NASA zien buitenaardse beschavingen met lede ogen aan hoe we zelf de Aarde om zeep helpen. Het broeikaseffect, milieurampen en Justin Bieber duiden er allemaal op dat onze beschaving uit de hand is gelopen. De wetenschappers zouden we door intergalactische buren kunnen worden gezien als een serieuze bedreiging.

NASA's Shawn Domagal-Goldman en zijn team hebben een lijst samengesteld van hypothetische situaties, voor het geval we in contact komen met andere levensvormen. De vraag of aliens de mensheid goed of kwaad kunnen doen, valt meestal uit in het nadeel van de mens. In het beste geval kunnen buitenaardse wezens ons leren om ziektes, honger en armoede te bestrijden.

Tot zover de toffe buitenaardse wezens. In het slechtste geval kunnen we een aanval verwachten zoals in de film 'Independence Day'. De hele Aarde wordt dan vernietigd en de complete bevolking uitgeroeid.