Zes Nederlanders onder gewonden Pukkelpop

Bij het muziekfestival Pukkelpop in België zijn donderdag zes Nederlanders gewond geraakt door het noodweer. Dat heeft burgemeester Hilde Claes van Hasselt vrijdag tijdens een persconferentie gezegd. In totaal vielen er vijf doden, allemaal Belgen.

Tien festivalgangers raakten zwaargewond en 140 lichtgewond. Drie van hen liggen nog in kritieke toestand in ziekenhuizen in de buurt. Vier slachtoffers vielen op het festivalterrein, de andere kwam op de camping om het leven.

Het noodweer barstte donderdag aan het einde van de middag los. Het begon flink te regenen en te hagelen en een harde wind stak op. Een aantal bomen waaide om en tenten op het festivalterrein stortten in, evenals lichtmasten.

Donderdagnacht besloot de organisatie het festival te stoppen. Om mensen vlot naar huis te begeleiden zijn extra bussen en treinen ingezet. Zo'n 450 festivalgangers hebben de nacht doorgebracht in sporthallen in de buurt. Ook zijn er velen spontaan opgevangen door buurtbewoners.

Volgens Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine zijn de festivalgangers vooraf niet gewaarschuwd voor de aankomende storm. "We hadden daar geen informatie van. Dat het zo omvangrijk zou zijn wisten we niet."

Mahassine kan nog niets zeggen over de financiële gevolgen voor het stopzetten van Pukkelpop. "Dat moet in de komende maanden duidelijk worden. Uit respect voor slachtoffers, familie en vrienden hebben we dit besloten, wat de gevolgen ook mogen zijn." Zowel de organisatie als de burgemeester sprak over 'de zwartste nacht' die Hasselt heeft meegemaakt.

User Loveless85 was op Pukkelpop en vertelt hier zijn verhaal.