Organisatie Lowlands 'erg geschrokken' na Pukkelpop

De organisatie van Lowlands is erg geschrokken van de gebeurtenissen op Pukkelpop. Het Belgische festival werd donderdagavond getroffen door noodweer, zeker een dode en een onbekend aantal gewonden zijn het gevolg. "Dat wil je als festival niet meemaken", reageert een woordvoerder van Lowlands.

Het noodweer in België en het zuiden van Nederland heeft vooralsnog geen gevolgen voor Lowlands, dat vrijdag losbarst. "De zwaarste buien trekken langs, dus er zijn nog geen maatregelen nodig. Maar we houden het nauwgezet in de gaten met onze eigen weerdienst."

Het festivalterrein in Biddinghuizen is donderdag wel getroffen door zware regenbuien. "Het heeft flink geregend en ook af en toe geonweerd. Het is nooit leuk om je tent in de stromende regen op te moeten zetten, maar het weer heeft hier nog niet voor problemen gezorgd."

Volgens de woordvoerder is de sfeer op het festivalterrein, waar vanaf donderdag de eerste bezoekers aankomen, erg goed. "Bij elke donderslag klinkt er een yell op vanaf de campingweide."