Keith Bakker: ik heb geen seks gehad met patiënten

Keith Bakker heeft donderdag voor de rechtbank in Amsterdam nogmaals ontkend dat hij patiënten heeft verkracht. De afkickgoeroe, die wordt verdacht van seksueel misbruik van negen ex-patiënten, zegt dat hij nooit met een van de meisjes naar bed is geweest.

"Ik ben in twee gevallen te ver gegaan", biechtte Bakker op tijdens een zogeheten regiezitting. "In een geval heb ik de seksuele grenzen overschreden, met een ander meisje de emotionele grenzen."

Eerder bekende de afkickgoeroe dat hij met één patiënte over de schreef was gegaan. "Maar ik heb geen seks gehad en heb niemand ergens toe gedwongen", ging de duidelijk aangeslagen verslavingsdeskundige verder. "Ik heb veel stomme dingen gedaan, maar wat de meisjes zeggen, is niet waar."

Bakker raakte in december in opspraak. Toen doken verhalen op over seksuele handelingen met patiënten. De 50-jarige afkickgoeroe heeft overwogen aangifte te doen tegen de aangeefsters, omdat ze volgens Bakker valse aangifte hadden gedaan. "Dat heb ik niet gedaan, want de meisjes zijn ziek", zei Bakker donderdag. "Ik wilde ze helpen als een moeder Teresa."

De verslavingsdeskundige heeft het idee dat hij al is veroordeeld door de vele media-aandacht voor zijn zaak. "Ik ben blij dat ik me hier kan verdedigen, de media schrijven van alles en hebben me al veroordeeld."