'Diablo voor spelcomputers zeer goed mogelijk'

Blizzard Entertainment sluit niet uit dat het het actierollenspel Diablo 3 naar bijvoorbeeld de PlayStation 3 brengt. Het spel is momenteel in productie voor de pc, maar het gamebedrijf is bezig een bekwaam team samen te stellen om een versie voor een spelcomputer te maken. Dat schrijft de website Eurogamer.

De gamestudio ziet het als een enorme uitdaging. "Het wordt ontzettend cool, wacht maar af", zegt leidinggevend gameontwikkelaar Josh Mosqueira tegen de website. Het is nog onduidelijk of het rollenspel naar de PlayStation 3, Wii U of Xbox 360 komt.

Blizzard staat bekend als een gamestudio die zich specialiseert in het maken van spellen voor op de pc. World of Warcraft en het strategiespel Starcraft 2 zijn de recentste hits.

Enkele jaren geleden werkte het gamebedrijf aan de actiegame Starcraft: Ghost voor de eerste Xbox-spelcomputer. De productie van dit spel werd stilgelegd toen de game niet aan de kwaliteitseisen van het bedrijf voldeed.

Blizzard heeft nog niet bekendgemaakt wanneer Diablo 3 op de markt moet komen. De verwachting is dat dit najaar een testfase van start gaat voor de online spelfuncties.


'Diablo voor spelcomputers zeer goed mogelijk'