Zoetermeerse overgoten met zwavelzuur

De bijtende stof die een 28-jarige vrouw uit Zoetermeer dinsdag over zich heen kreeg is waarschijnlijk zwavelzuur. Dat meldt een woordvoerder van de politie. De vrouw raakte zwaargewond en ligt nog in een ziekenhuis. Ze is mogelijk blijvend verminkt.

De vrouw kreeg de agressieve stof over haar gezicht heen in een woning aan de Freyssinetlijn in Zoetermeer. Haar 3-jarige dochtertje was daarbij aanwezig, zo bleek donderdag.

Een man van 38 uit Den Haag die werd aangehouden zit nog vast. Hij wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het is nog niet precies duidelijk wat de relatie tussen de twee is.

Volgens de zegsvrouw heeft het er alle schijn van, maar is het nog niet helemaal zeker dat het om zwavelzuur gaat. "Maar we hebben nog geen terugkoppeling van het Nederlands Forensisch Instituut."

Dertig politiemedewerkers die betrokken waren bij het incident zijn allemaal naar een ziekenhuis geweest voor controle. Ze kregen na een huiszoeking in de woning last van brandende ogen, hoofdpijn en klachten aan hun luchtwegen.