Tabletcomputer wint aan populariteit

De tabletcomputer wordt steeds populairder in Nederland. Acht procent van de Nederlandse huishoudens had eind juni een iPad of een andere tablet in huis, een verdubbeling ten opzichte van december 2010. In veertien procent van de bedrijven is daarnaast minstens één tablet te vinden.

Volgens onderzoek van specialistenwebsite Telecompaper wordt er in huishoudens met een tablet acht uur per week gespendeerd aan het apparaat. Zestig procent daarvan vindt plaats binnen de muren van het huis. Meestal is men in het bezit van een iPad, gevolgd door de Samsung Galaxy Tab.

Vrouwen blijken tablets vooral te gebruiken om spelletjes te spelen, mannen besteden het meeste van hun tijd aan sociale netwerken. Gemiddeld wordt twee euro per maand uitgegeven aan applicaties.

Onderzoeksbureau Heliview onderzocht het tabletgebruik onder zeshonderd bedrijven. Veertien procent gebruikt minstens één tablet. Bij bedrijven met meer dan vijfhonderd werknemers ligt dat percentage op veertig procent. De iPad is ook hier de meest gebruikte tablet. Vijfennegentig procent van de bedrijven heeft de tablet van Apple.