Feyenoord laat Fer niet gaan

Feyenoord wil Leroy Fer voorlopig niet laten gaan. De Rotterdammers hebben een derde bod van FC Twente ter waarde van vier miljoen euro direct afgewezen. De ploeg van trainer Ronald Koeman weet dat de middenvelder volgend jaar transfervrij is, maar prevaleren het sportieve boven het financiële belang.

"We hebben Twente medegedeeld dat we Fer niet gaan verkopen. Als directie en raad van commissarissen zitten we wat dat betreft volledig op één lijn," meldde technisch directeur Martin van Geel aan AD Sportwereld. Hij weet dat Stichting Vrienden van Feyenoord recht heeft op een deel van de transferopbrengt van Fer en dat de middenvelder na dit seizoen gratis de deur uit kan lopen. "Toch zien alle partijen hoeveel waarde Leroy op het veld heeft voor Feyenoord. Bovendien, en ook dat speelt een grote rol, we kunnen de opbrengst niet herinvesteren. Het sportieve weegt daarom gewoon het zwaarst voor ons."

De Rotterdammers weten echter ook dat als Twente wel de juiste prijs biedt ze Fer wel naar Enschede laten vertrekken. Om de selectie in Rotterdam-Zuid in ieder geval te versterken is in ieder geval John Guidetti in beeld. De spits van Manchester City heeft wel oren naar een overgang naar Nederland, al wees hij eerder deze zomer FC Twente nog af. De Zweed wordt mogelijk voor een jaar gehuurd van The Citizens.