Happy Feet kiest eind augustus het ruime sop

Keizerspinguïn Happy Feet kiest eind augustus het ruime sop. De inmiddels wereldberoemde verdwaalde Zuidpoolbewoner vertrekt dan aan boord van een research-schip om in zijn eigen leefomgeving te worden uitgezet.

Happy Feet werd op 20 juni gevonden op een strand zo'n 65 kilometer ten noorden van Wellington. Verzwakt na een dieet van zand, dat hij voor sneeuw had gehouden, werd hij overgebracht naar de dierentuin van de Nieuw-Zeelandse hoofdstad om aan te sterken. Nu is hij weer helemaal gezond en kilo's aangekomen. Hij werkt dan ook dagelijks ruim twee kilo zalm naar binnen.

Happy Feet heeft in de tussentijd een uitgebreide internetvriendenkring opgebouwd. Liefst honderdtwintigduizend internetters volgen via een webcam inmiddels elke beweging die het dier maakt. Naar verwachting komen daar nog duizenden nieuwsgierigen bij wanneer Happy Feet op 29 augustus aan boord gaat en koers zet naar huis, naar de wateren van Antarctica. Zijn fans kunnen de thuisreis van hun held via een GPS-zender, die de pinguïn op zijn rug draagt, volgen.


Happy Feet kiest eind augustus het ruime sop (Foto: Novum)