Negen jaar cel geŽist voor fatale messteek in hart

Tegen een 33-jarige man uit Alkmaar is dinsdag negen jaar cel geëist voor het in zijn hart steken van een 53-jarige plaatsgenoot in januari. Het slachtoffer overleed enkele uren later in een ziekenhuis. Het Openbaar Ministerie in Alkmaar beschuldigt de verdachte van doodslag.

De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar uit het drugsmilieu. Ze hadden eerder op de dag ruzie gehad. Die leek uitgepraat, waarna de twee samen met een derde persoon naar de woning van het slachtoffer gingen.

Daar begon de 33-jarige wederom over de kwestie. Het slachtoffer zou vervolgens hebben gedreigd met een mes, die de verdachte van hem afpakte. Hij stak de 53-jarige neer.

Na de steekpartij belde de verdachte geen ambulance, ondanks smeekbedes van het slachtoffer. De 33-jarige Alkmaarder ging wel drugs en drank kopen, omdat hij nog wilde roken en drinken voordat hij in de cel zou belanden.

De officier van justitie stelt dat gezien de diepte van de steekwond de verdachte wilde dat het slachtoffer zou overlijden. Van noodweer is volgens de officier geen sprake, omdat toen de verdachte het mes eenmaal van het slachtoffer had afgepakt, hij niet meer werd bedreigd.

De rechtbank in Alkmaar doet over twee weken uitspraak.