'Omstreden therapeut houdt patiënte vast'

Een eerder in opspraak geraakte psychotherapeut uit Leerdam houdt een vrouwelijke patiënt al bijna drie jaar vast. Dat beweren althans de familieleden van de verstandelijke gehandicapte vrouw. Volgens hen wordt de vrouw financieel uitgebuit, misbruikt en mogelijk ook seksueel misbruikt, zo meldt de broer van de vrouw aan RTV Rijnmond.

De vrouw werd drie jaar geleden door haar ex-man op straat gezet. De therapeut ving haar op, tegen de zin van de broer van de patiënt. Hij beweert dat zijn zus geen contact meer mag hebben met haar familie en dat het pand waar de psychotherapeut haar opvangt niet geschikt is voor de vrouw, die het geestelijk niveau van een 8- tot 10-jarige heeft.

De therapeut werd vorig jaar geschorst voor intimidatie en het stellen van de verkeerde diagnose, onthulde de Volkskrant begin deze maand. De man zou zijn patiënten stelselmatig hersenspoelen, verkeerde diagnoses zoals borderline en narcisme stellen, en behandelingen opvoeren die nooit hebben plaatsgevonden. Zolang de klacht tegen hem nog in behandeling is bij het Centraal Tuchtcollege, mag hij met patiënten werken.

De politie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoeken de zaak van de verstandelijk gehandicapte vrouw, meldt RTV Rijnmond.