Wijnaldum: "Het publiek is veeleisend hier"

Georginio Wijnaldum had zijn start bij PSV ongetwijfeld anders voorgesteld. De aanvallende middenvelder verruilde de chaotische situatie bij Feyenoord voor die van PSV.

De Eindhovenaren kennen met een nederlaag bij AZ (3-1) en een moeizame zege op RKC Waalwijk (1-0) een valse start in de Eredivisie. Wijnaldum begrijpt het morrende PSV-publiek. "Het publiek is veeleisend hier, daar ben ik wel achter gekomen. Het helpt natuurlijk niet, maar persoonlijk heb ik er geen last van."

"We speelden ook gewoon niet goed, waren slordig in de passing. Er zat een beetje spanning op, we wilden wat goedmaken na de 3-1 nederlaag tegen AZ", verklaart Wijnaldum, die nog niet tevreden is over zijn eigen spel, in NUsport. "Het kan veel beter. In de voorbereiding heb ik goed samengespeeld met Ola Toivonen, nu ging dat wat minder. Maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat we een goed koppel kunnen vormen."

Wijnaldum wenst geen uitspraken te doen over aankopen, zoals een spits en een centrale verdediger. "Daar ga ik niet over. Het zou wel fijn zijn als er nog spelers bijkomen. Als er nu iemand wegvalt, hebben we er weinig spelers achter zitten. Maar ik houd me er verder niet mee bezig, we moeten gewoon voetballen."

Het feit dat Feyenoord dit seizoen al twee keer won en daardoor met een perfecte score gedeeld topscorer is, doet Wijnaldum weinig. "Ha, nee hoor, het is leuk dat ze twee keer gewonnen hebben, maar wij spelen donderdag Europees." PSV neemt het donderdagavond op tegen SV Reid in de laatste voorronde voor de Europa League.