Heitinga: "Everton moet Europees spelen"

John Heitinga begint zaterdag pas met Everton aan het nieuwe seizoen. De verdediger is blij met de extra lange seizoensvoorbereiding.

De start van het seizoen werd voor Everton nog even uitgesteld. De wedstrijd tegen Tottenham Hotspur werd afgeblazen door de rellen in Engeland. Daardoor heeft Heitinga dit seizoen veel langer de tijd gehad om optimaal te trainer voor het nieuwe seizoen.

"Ik voel me dit jaar goed", zegt Heitinga op de clubwebsite. "Het is de eerste keer dat ik een langere seizoensvoorbereiding ken, niet zoals vorig jaar met het WK, en ik voel me fit. Ik kijk uit naar dit seizoen. Hopelijk kunnen we de fans laten zien dat we voor elk punt vechten."

Nu neemt Everton het zaterdag op tegen Queens Park Rangers. "We hebben een goed team. De selectie is niet heel groot, maar als iedereen fit is, is de concurrentie bij ons ook hoog. We moeten beter starten dan vorig seizoen. Toen hadden we na tien wedstrijden nauwelijks punten. In mijn ogen moet Everton meespelen in de Europa League en we zullen er alles aan doen om dat te bereiken."