Politie pakt verdachte 'nekbom' Australie

Een Australiër is maandag opgepakt in de Verenigde Staten, omdat hij betrokken zou zijn geweest bij een geruchtmakende poging een rijke Australische familie af te persen. Dat meldden Australische media dinsdag.

Een 18-jarig meisje, dochter van een softwaremiljonair, werd begin deze maand thuis overmeesterd. Een indringer deed een explosief om haar nek. In een briefje eiste hij losgeld. Pas na 10 uur kon de bomkraag worden verwijderd. Uit onderzoek bleek naderhand dat de bom nep was.

De arrestant, die ongeveer 50 jaar oud is, zou Australië enkele dagen na het incident hebben verlaten. Hij werd opgepakt in de Amerikaanse staat Kentucky. Het is nog niet duidelijk wat zijn motief is en of hij banden heeft met de familie van het meisje.

De vader van het meisje heeft in een reactie laten weten dat de familie "enorm opgelucht" is door de arrestatie. "Het heeft ons op de proef gesteld, maar we zijn overweldigd door de liefde en steun die we hebben gekregen van familie en vrienden, onze buren, de school en de plaatselijke gemeenschap", zei Bill Pulver.

Politie pakt verdachte'nekbom' Australië
Politie pakt verdachte'nekbom' Australië (Foto: ANP)