Batman vliegt in Dark Knight Rises

Met het risico alle verrassingen uit de film vroegtijdig weg te nemen volgen fans en pers de buitenopnames van The Dark Knight Rises in Pittsburgh op de voet. Hun meest recente reeks onthullingen? Foto's en video's van wat Batmans nieuwe voertuig lijkt te zijn: de Batwing.

Het begon met berichtgeving op donderdag over een mysterieuze rijdende constructie die leek op een vliegend voertuig dat voor film- en mobiliteitsdoeleinden door een draagconstructie werd voorbewogen:

The Dark Knight Rises: Batwing?

Fans en media vermoedden al snel dat dit een Christopher Nolan-versie van de Batwing zou kunnen zijn, in stijl passend bij de Tumbler-Batmobile en Batpod uit de eerste twee films. De eerste foto werd al snel gevolgd door een set video's waarin het gevaarte in beweging te zien is. Diverse fans hebben de Batwing in close-up en diverse vormen van beweging gefilmd, zoals hier:

Niet lang daarna ging er (alweer) iets mis tijdens het filmen. Nadat Catwoman op de Batpod tegen een IMAX-camera was gereden, raakte de Batwing een obstakel langs de weg:

Het is onduidelijk of dit een bewuste stunt was of onbedoelde schade. Ook is de naam Batwing slechts nog een door omstanders genoemde naam, zonder bevestiging uit kamp Nolan. Hoe dan ook; de superheld blijft de gemoederen bezighouden. Tot slot lijkt het alsof er meer Batmobiles in beeld verschijnen; er zijn enkele niet-zwartgespoten Tumblers op de set waargenomen, zoals deze met de Batwing:

The Dark Knight Rises: Batwing en Tumbler

The Dark Knight Rises verschijnt in juli 2012. Check ook het Batman-topic in het Film-subforum.