Zes doden bij steekpartij Jersey

Bij een steekpartij in een appartement op het Kanaaleiland Jersey zijn zes doden gevallen. Onder hen zijn twee jonge kinderen. De politie heeft zondag een dertigjarige man aangehouden die van de moord wordt verdacht.

De politie zegt op de plaats des onheils twee mannen, twee vrouwen en twee kinderen te hebben aangetroffen. Vijf van hen waren reeds overleden. Het zesde slachtoffer bezweek op de operatietafel.

Volgens hun buren in St. Helier, de hoofdstad van het eiland, zijn ten minste enkele van de slachtoffers leden van een Poolse familie. Maar de politie zegt dat het inwoners van Jersey betreft. De gearresteerde verdachte was ook gewond, maar verkeert niet in levensgevaar. Meer wilde de politie zolang het onderzoek nog voortduurt niet loslaten.

Ooggetuige Andre Thorpe zegt te hebben gezien dat agenten om de woning renden op zoek naar een ingang. Vervolgens zouden hulpverleners een bebloed kind in veiligheid hebben gebracht. Geweld is een zeldzaamheid op het Britse kroonbezit voor de Normandische kust.