[MotoGP] Rossi: "Nog steeds twijfels over Motegi-race"

Valentino Rossi twijfelt nog steeds of hij eind september wel naar Japan zal afreizen voor de MotoGP-race van Motegi. De Italiaan weet dat daar op 2 oktober een inhaalrace verreden zal gaan worden, maar twijfelt over de veiligheid in het gebied. De straling waar de coureurs eerder voor vreesden is niet langer meer een probleem.

Motorsportfederatie FIM heeft om het probleem van de zorgen over de straling de baas te worden experts naar Japan gestuurd om het stralingsniveau rond Motegi te meten. Zij kwamen tot de conclusie dat de straling die in Fukushima vrijkomt in de omgeving van het circuit in Motegi niet voor merkbaar hogere waarden zorgt.

Toch blijven er zorgen. "De belangrijkste reden is dat het gebied nog niet rustig is. Twee of drie dagen geleden was er nog een aardbeving. De grootste angst is dat er iets gebeurt als wij er zijn," zei Rossi. "Voor mij is het lastig omdat niet alle rijders op één lijn zitten, omdat er er veel druk voor de toekomst op hen ligt, zoals het verdienen van een nieuw contract. Hierdoor denk ik dat sommige rijders meer willen riskeren dan anderen. In de paddock zijn ook veel monteurs bang om te gaan. De coureurs hebben we veel druk op onze schouders en omdat we maar negen of tien rijders in de veiligheidscommissie hebben zitten, moeten we daarom goed nadenken over wat we gaan doen."