Amerikaan ontvoerd in Pakistan

Een Amerikaanse man is zaterdag door gewapende mannen ontvoerd uit zijn huis in de Oost-Pakistaanse stad Lahore. Dat heeft de Pakistaanse politie bevestigd.

De man, directeur van een onderaannemer van het Amerikaanse agentschap voor ontwikkelingssamenwerking, woont al zeven jaar in Pakistan.

De gewapende mannen wisten zijn huis binnen te dringen door de bewakers bij de poort eten aan te bieden. Het delen van een maaltijd is traditie tijdens ramadan, de islamitische vastenmaand. Toen de bewakers de poort openden stormden acht tot tien mannen het huis binnen.

Volgens de Pakistaanse politie is het motief voor de ontvoering nog onduidelijk. Ontvoeringen voor losgeld komen vaker voor in Pakistan, maar de slachtoffers zijn meestal Pakistaans.

Ontvoeringen worden meestal door criminele bendes uitgevoerd. Het vermoeden bestaat echter dat losgelden ook terugvloeien naar militante bewegingen. Zo claimen de Pakistaanse Taliban op het moment twee Zwitsers vast te houden die eerder deze zomer werden ontvoerd in het zuidwesten van Pakistan.