'Houding Rutte in crisis nonchalant'

De SP, D66 en de PvdA verbazen zich zeer over hoe nonchalant VVD-premier Mark Rutte met de verschillende financiële crises omgaat. De zeiden Tweede Kamerleden van de partijen donderdag in het actualiteitenprogramma EénVandaag.

Ze hadden graag gezien dat Rutte juist nu leiderschap toont en uitlegt in het openbaar wat er met de Europese schuldencrisis aan de hand is, om de gemoederen te sussen. Veel Europese leiders kwamen terug van vakantie, maar de VVD-leider ging door met vakantie vieren.

Na de Europese top in Brussel eind juli vergiste de premier zich 50 miljard euro in de hoogte van het bedrag dat naar Griekenland zou gaan om het land erboven op te brengen. De verwarring die Rutte daarmee opriep moet hij van de Kamer in een debat volgende week komen uitleggen.

De reactie van de woordvoerders van zowel de premier als de minister van Financiën Jan Kees de Jager is vooralsnog dat de heren achter de schermen de financiële situatie in de gaten houden. Vrijdag zal Rutte na de ministerraad een persconferentie geven.


'Houding Rutte in crisis nonchalant'