Derde Bridget Jones-film in de maak

Een derde film over de liefdesperikelen van Bridget Jones staat op de planning. Productiemaatschappij Working Title Films twijfelt sinds 2009 maar heeft nu de knoop doorgehakt, schrijft het Amerikaanse blad Entertainment Weekly.

Waarschijnlijk kruipt Renée Zellweger weer in de huid van de gezette journaliste, maar dat is nog niet officieel bevestigd. Volgens de Britse krant The Sun zou de Amerikaanse actrice hebben toegezegd de rol te willen spelen, op voorwaarde dat ze niet weer kilo's hoeft aan te komen.

De eerste film, gebaseerd op de roman van Helen Fielding, stamt uit 2001. In Bridget Jones' Diary wordt Bridget verliefd op haar gladde baas Daniel, gespeeld door Hugh Grant. De nette Mark, een rol van Colin Firth, ziet haar ook wel zitten. Bridget houdt haar strubbelingen bij in haar dagboek.

Het tweede deel, Bridget Jones: The Edge of Reason, komt uit 2004. Vorig jaar liet Firth doorschemeren dat in het derde deel Mark en Bridget getrouwd zijn, maar geen kinderen kunnen krijgen. Ze vlucht in de armen van Daniel, waarop Mark haar dumpt.

Fielding werkt aan een nieuwe roman over Bridget Jones. Wanneer de derde film uit de reeks in de bioscopen draait, is onbekend.


Derde Bridget Jones-film in de maak (Foto: Novum)