Discotheken sterven uit

Discotheken sterven uit. Steeds meer van dit soort uitgaansgelegenheden gaan in Nederland failliet. Dit blijkt uit een woensdag uitgezonden EénVandaag-reportage.

Het aantal discotheken in Nederland is sinds 1996 bijna gehalveerd. Waren er 15 jaar geleden nog 450 discotheken, nu zijn dat er slechts 243. Volgens de reportage is de concurrentie met bijvoorbeeld festivals en illegale zuipketens moordend en is het publiek steeds sneller op iets uitgekeken.

Ook de terreur van social media is de laatste jaren sterk toegenomen in discotheken en andere uitgaansgelegenheden, zegt Jeroen van Broekhoven, de woordvoerder discotheken van Horeca Nederland: "Als ik naar concerten ga ik zie iedereen met zijn telefoon het concert delen met anderen van 'kijk eens hoe leuk ik het heb', dan denk ik: Heb je het zelf nog wel leuk? Want je bent zo aan het verspreiden aan iedereen. Maar wat vind je er zelf eigenlijk van?"

Volgens Van Broekhoven moeten discotheken vooral blijven vernieuwen om publiek te blijven trekken. Banken doen echter steeds moeilijker met het uitlenen van geld voor investeringen in de discotheken.


Discotheken sterven uit