Kanye West vergelijkt zich met Hitler

Kanye West heeft zich weer eens misdragen op het podium. Dit keer heeft hij zichzelf vergeleken met Adolf Hitler. Tijdens zijn optreden op een festival in Engeland onderbrak hij zijn concert om te roepen dat zijn muziek niet wordt begrepen en dat hij niet genoeg wordt gewaardeerd.

"Ik loop door het hotel en op straat, en mensen kijken me aan alsof ik knettergek ben. Alsof ik Hitler ben", riep de 34-jarige rapper tijdens zijn optreden.

Het is niet de eerste keer dat West zich misdraagt op het podium. Tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards in 2009 verstoorde hij het dankwoord van Taylor Swift. Hij greep de microfoon en riep dat Beyoncé de prijs had moeten winnen. Dit voorval werd door de media benoemd tot Kanye-gate.

Na de tirade van zaterdag op het UK's Big Chill Music Festival klonk een licht boegeroep uit het publiek. Het optreden van West begon al een halfuur later dan gepland. De rapper verklaarde dat hij langer de tijd nodig had om ervoor te zorgen dat zijn show 'geweldig' zou zijn.