Jans: "Overwinning was verdiend geweest"

De 2-0 voorsprong die sc Heerenveen zaterdag weggaf tegen N.E.C. Nijmegen zorgde voor een flinke domper bij trainer Ron Jans. Volgens de coach was zijn ploeg de betere partij.

Op de officiële website van de Friezen laat Jans weten dat hij enorm baalt van het gelijkspel. In de slotfase van de wedstrijd scoorden de Nijmegenaren tweemaal, waardoor de eindstand op 2-2 werd bepaald. "Je hebt bij de 2-1 dan toch het idee van: het zal toch niet", aldus de coach.

Volgens de coach was de rode kaart die Vitor Elm kreeg na het neerhalen van N.E.C. Nijmegen-spits Stef Nijland zeker van invloed. "Dat had zeker invloed op het resultaat. Al vind ik dat je het ook met tien man uit moet spelen met nog tien minuten speeltijd. Ik vond de rode kaart onterecht."

Volgens Jans had zijn ploeg een paar goede kansen om de wedstrijd te beslissen. De trainer zag het een kwartier voor tijd nog gunstig in. "De kans dat we de 3-0 zouden maken was veel groter dan dat de 2-1 zou vallen. Dat voelde een beetje als een déjà vu", refereerde Jans aan het vorige seizoen waarin de Friezen meer dan eens een voorsprong weggaven.