Fans FC Utrecht willen gesprek met clubleiding

De leegloop binnen de selectie van FC Utrecht heeft zijn weerslag op de toekomst van de club. De achterban van de ploeg uit de Domstad begint zich inmiddels grote zorgen te maken en wil graag een gesprek met de directie van de club.

Dries Mertens, Kevin Strootman (beide PSV), Michel Vorm (Swansea City), Michael Silberbauer (Young Boys), Tim Cornelisse (FC Twente) en Ricky van Wolfswinkel (Sporting Lissabon) verlieten FC Utrecht in de afgelopen periode. De ploeg van trainer Erwin Koeman deed er alles aan om vervanging aan te trekken, maar slaagde hier niet in.

Zo werd onder meer geprobeerd om Timothy Derijck, Jens Toornstra (beide ADO Den Haag), Geert-Arend Roorda (sc Heerenveen), en Steve De Ridder (De Graafschap) te contracteren. Alle onderhandelingen liepen echter spaak, waarbij de uittocht van spelers gewoon doorging.

In het gesprek tussen fans en directie zal onder andere het aankoopbeleid van de club aan de kaak worden gesteld. Daarnaast wordt ook ingegaan op de huidige kwaliteit van de selectie en de rommelige voorbereidingen op het seizoen 2011/2012.

FC Utrecht speelde zaterdag zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe voetbaljaar. Tegen VVV-Venlo stond er na negentig minuten 0-0 op het scorebord.