Lieke van Lexmond speelt verpleegster

Lieke van Lexmond heeft een rol als verpleegster in de Nederlandse jeugdfilm Achtste Groepers Huilen Niet. "Vandaag in mijn witte verpleegstersuniform op de set van de film Achtste Groepers Huilen Niet", schrijft de actrice maandag op Twitter.

Het is niet duidelijk of het om een grote rol gaat. De filmproducenten waren niet meteen bereikbaar voor commentaar.

Achtste Groepers Huilen Niet gaat over Akkie die plotseling ernstig ziek wordt en daardoor de Cito-toets en het schoolvoetbaltoernooi moet missen. Met haar gevoel voor humor en de hulp van haar klasgenootjes weet ze zich door deze moeilijke periode te slaan. De hoofdrollen worden vertolkt door Johanna ter Steege en haar dochter Hanna Obbeek.

Van Lexmond onthulde eerder dit jaar te willen stoppen met haar rol als Charlie Fischer in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze wilde zich meer gaan concentreren op andere aspecten van haar carrière, zoals het ontwikkelen van tv-formats.

De 29-jarige Utrechtse maakte in 2002 haar debuutfilm Volle Maan, en was vorige maand te zien in de Nederlandse paardenfilm Penny's Shadow. Lieke is vanaf 6 juli te horen in de Nederlands gesproken versie van de animatiefilm Cars 2. Ze neemt eind dit jaar afscheid van GTST.