Eerste toernooizege Haase op ATP-Tour

Robin Haase heeft zijn eerste ATP-titel weten te veroveren. In het Oostenrijkse Kitzbühel was de Hagenaar in de finale te sterk voor Albert Montañes; 6-4, 4-6 en 6-1. Het was de eerste Nederlandse titel sinds de zege op het Dutch Open van Martin Verkerk in 2004.

Montañes begon sterk aan de partij en kreeg in de eerste servicegame al gelijk vijf breakpoints. Haase wist deze echter allemaal weg te werken, waarna de partij tot 5-4 gelijk op ging. De Hagenaar kreeg toen plots drie setpoints en wist de derde daarvan te benutten.

In de tweede waren er meer breaks te noteren, waaronder vijf op een rij. Hier kwam Montañes het beste uit en kon op 5-4 serveren voor de set. De Spanjaard maakte het direct af, waardoor een derde set de beslissing moest brengen. Haase wist hierin als eerste een break te plaatsen en ondanks enkele breakkansen tegen op 3-0 wist te komen.

Montañes leek het kwijt te zijn en gaf alweer erg makkelijk een break weg. Haase, strijdend voor de eerste Nederlandse titel op de ATP-Tour sinds Martin Verkerk in 2004, wist de voorsprong vast te houden en kon op 5-1 gaan serveren voor de eindzege. Op zijn tweede matchpoint was het direct raak voor de Hagenaar, die zijn eerste titel op de ATP World Tour wist te pakken.


Eerste ATP World Tour-titel voor Robin Haase (Foto Pro Shots)