Lady Gaga aangeklaagd voor plagiaat

Lady Gaga wordt voor de rechter gesleept. De zangeres zou met haar single Judas plagiaat hebben gepleegd, schrijft entertainmentwebsite TMZ.

Rebecca Francescatti nam in 1999 het nummer Juda op. Naast de titel herkent ze in Gaga's Judas andere gelijkenissen met haar compositie. De zangeres denkt ook te weten hoe dat komt. Haar voormalige bassist staat nu onder contract bij een bedrijf dat betrokken was bij veel van Gaga's nummers.

Francescatti heeft inmiddels een rechtszaak aangespannen tegen de extravagante popster en eist een onbekende schadevergoeding. "Hoewel de nummers elk een verschillende stijl hebben, is de compositie hetzelfde en heeft het refrein dezelfde melodie", zegt Francescattis advocaat tegen TMZ. "Rebecca is uit op erkenning voor wat zij heeft gecreëerd."

Judas is afkomstig van Lady Gaga's tweede album Born This Way. Het nummer stond afgelopen voorjaar in de Nederlandse hitlijsten.

Het is niet de eerste keer dat de zangeres met plagiaat in verband wordt gebracht. De titelsong van Born This Way klonk volgens fans van Madonna wel erg veel als Express Yourself van The Queen of Pop. De rockers van de Heideroosjes herkenden eerder dit jaar hun We All Share the Same Sun in Gaga's Electric Chapel.

Of de twee nummers daadwerkelijk op elkaar lijken laten we aan het FOK!-publiek over.

Lady Gaga aangeklaagd voor plagiaat