'Vorm vertrekt naar Swansea City'

FC Utrecht heeft na het verlies van onder meer Dries Mertens en Kevin Strootman, die beide voor PSV kozen, opnieuw een speler verloren. Doelman Michel Vorm zet zijn carrière voort in Engeland en gaat naar Swansea City. De sluitpost uit IJsselstein tekent voor drie seizoenen bij The Swans.

Vorm wordt bij Swansea City de opvolger van Dorus de Vries, die onlangs naar Wolverhampton Wanderers vertrok. De voetbalclub uit Wales probeerde aanvankelijk een keeper bij Fulham en Nottingham Forest los te weken, maar slaagde hier niet in. Vervolgens werd de focus op de Nederlandse competities gericht, waarbij de goalie van FC Utrecht in beeld kwam. Ook Piet Veldhuizen (inmiddels Vitesse), Jasper Cillessen (N.E.C. Nijmegen), Jelle ten Rouwenlaar (NAC Breda) en Andreas Isaksson (PSV) werden overigens gevolgd.

Swansea City betaalt FC Utrecht een bedrag van 1,8 miljoen euro. Vorm maakt op 15 augustus zijn debuut in het Premiership. Dan neemt zijn nieuwe club het op tegen Manchester City.

Update 21:15 uur:

Swansea City bevestigt dat het een akkoord heeft bereikt met FC Utrecht over een transfer van de 27-jarige sluitpost. Vorm moet zelf nog wel tot overeenstemming komen, laat manager Brendan Rodgers van Swansea weten in Engelse media.