[Jupiler League] Uitslagen speelronde 1

Gisteravond is de Jupiler League weer van start gegaan. FOK!sport houdt je ook dit seizoen wekelijks op de hoogte van de gebeurtenissen rondom deze competitie. Hieronder vind je een korte impressie, de uitslagen en de stand.

FC Eindhoven is de eerste koploper van het seizoen 2011/2012. De ploeg uit Eindhoven wist in eigen huis FC Emmen te verslaan. Na negentig minuten voetbal stond er 3-0 op het scorebord.

In de eerste helft kwam FC Eindhoven na een kwartier spelen op voorsprong door een doelpunt van Serhat Koc. In het tweede bedijf werd de score uiteindelijk pas uitgebouwd. Eerst was het Josemar Makiavala, die het net deed bollen, waarna Rob van Boekel de eindstand in de 88e minuut op het scorebord wist te zetten.

MVV leek gisteren de eerste monsterscore van het seizoen neer te zetten, maar het lot besliste toch anders. Uiteindelijk werd de wedstrijd tegen Almere City FC met 3-2 gewonnen.

MVV scoorde in de eerste helft al drie keer, waardoor Almere City FC in de eerste speelronde al naar de slachtbank geleid zou worden. Malcolm Esajas, Lance Voorjans en Prince Rajcomar waren verantwoordelijk voor de doelpunten. Toen Jerson Ribeiro in de tweede helft een rode kaart kreeg, leek het hek van de dam te zijn. Niets bleek ehter minder waar, want Mikhael Rosheuvel en Cees Toet brachten de Almeerders weer terug in de wedstrijd. Hier zou het overigens wel bij blijven.

Tot slot liet ook Willem II, dat vorig seizoen nog in de Eredivisie speelde, zijn visitekaartje achter. De Tilburgse formatie ging op bezoek bij SC Veendam en sloot dit met een 3-1 zege af.

In het tijdsbestek van tien minuten stond Willem II op een 2-0 voorsprong. Danny Scheurs en Robbie Haembouts waren verantwoordelijk voor de doelpunten. Toch duurde het nog tot de tweede helft, voordat de Brabanders het duel definitief op slot gooiden. De Veendammers maakten daarnaast in de 56e minuut, via Anco Janssen, de aansluitingstreffer. Dat was Willem II echter te gortig, waarna Donny de Groot in de zeven minuten later de eindstand bepaalde.