Game of the Decade-toernooi - Dag 20

Vandaag dag twintig van de Game of the Decade-competitie. Wederom een aantal grote titels waar je vandaag een keuze uit kan maken. Welk van de onderstaande acht games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

Braid
In Braid is het de bedoeling dat hoofdpersoon Tim de prinses gaat redden van een monster. De game is een kruising tussen een platform- en een puzzelgame. Elk level van het spel heeft een eigen tijds-mechaniek dat beinvloed kan worden om de puzzel op te lossen.

Diablo 2
Het tweede deel in een franchise van Blizzard welke momenteel wacht op het derde deel. Levels worden willekeurig samengesteld zodat spelers elke keer nieuwe monsters en wapens te zien krijgen. Met de vijf verschillende klassen en vier acts om te spelen, wordt de game nog altijd veel gespeeld.

Grand Theft Auto III
Deze Grand Theft Auto luidde een nieuw tijdperk in voor de serie. De game was de eerste in de serie die zich afspeelde in een driedimensionale wereld. Hoofdpersoon Claude kan zich vrij bewegen door de grote stad met als doel de grootste gangster van Liberty City te worden.

Legacy of Kain: Soul Reaver II
Legacy of Kain: Soul Reaver II verscheen in 2001 voor de Playstation 2 en Windows. De game werd geroemd om zijn uitgebreide verhaal en duistere sfeer. De game bood action-adventure-achtige gameplay en ontving positieve kritieken van veel kanten.

Neverwinter Nights
Ontwikkelaar BioWare kwam in 2002 met Neverwinter Nights, een RPG gebaseerd op games als Dungeons & Dragons. Gamers konden een karakter maken en deze volledig naar eigen wens tweaken wat betreft skills.

Rollercoaster Tycoon 2
Rollercoaster Tycoon 2 is geliefd bij vele gamers. Het maken van achtbanen die zo spannend als mogelijk waren, het vormen van thema's binnen je park. Kotsende mensen, verdwalende mensen, mensen die twintig euro uitgeven voor een paraplu omdat het regent, je kon het zo gek niet bedenken of het zat in de game.

Syberia
Syberia is een adventuregame die in 2002 zijn weg vond naar de PlayStation 2, Xbox en Windows. Later verscheen de game ook voor de Nintendo DS en iOS. Gamers lossen puzzels op zonder te kunnen sterven. Daarmee zouden spelers volledig op moeten gaan in de wereld van Syberia.

Unreal Tournament 2003
Na de eerste Unreal Tournament in 1999 bleef het lang stil rondom de serie, totdat Unreal Tournament 2003 aangekondigd werd. De game biedt de ouderwetse gameplay uit het eerste deel met een vleugje nieuwigheid. De engine waar de game op draait werd wereldwijd gebruikt door andere studios.