Lowdon: "Virgin gaat in 2012 vooruitgang boeken"

Volgens sportief directeur Graeme Lowdon van Marussia Virgin Racing gaat zijn team volgend seizoen veel vooruitgang boeken. Voor 2012 is er een technologische samenwerking met McLaren gesloten en door het aanblijven van Timo Glock is continuïteit op het coureursvlak gewaarborgd.

"De frustratie die ons een tijdje geleden parten speelde, is totaal verdwenen sinds we met deze aankondigingen naar buiten zijn gekomen. We moesten ook wel wat doen, want als er geen tekenen van vooruitgang zouden zijn, dan was er echt een risico geweest dat ons personeel gefrustreerd zou raken," zei Lowdon tegen Press Association. Hij weet dat de gewekte verwachtingen lang niet waar zijn gemaakt. "Dat is wel duidelijk, en ook dat is waarom we dingen zijn gaan veranderen."

"Iedereen bij Virgin werkt hard en wil voortborduren op de huidige positieve ontwikkelingen. We hebben nu bovendien een zeer gedegen toekomstplan, waar we hopelijk de vruchten van gaan plukken. Eigenlijk wil je natuurlijk gelijk al vooruitgang zien, en je zou ook kunnen zeggen dat de contractverlenging van Timo daar een voorbeeld van is, maar op het circuit zelf zal onze progressie pas in 2012 te zien zijn," gaat Lowdon verder. "Er zijn nu natuurlijk al wel wat kleine dingen die nu gelijk al beter gaan omdat we al volgens bepaalde nieuwe processen werken en dingen hebben bijgeleerd, maar we verwachten komend seizoen de echt grote stappen te gaan maken."