'Lukaku persoonlijk rond met Chelsea'

Romelu Lukaku heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Chelsea. De 18-jarige spits is een deal overeengekomen voor vijf jaar. Herman van Holsbeeck is namens Anderlecht naar Londen gereisd om tot een overeenkomst te komen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Anderlecht hoopt Lukaku na de transfer nog een half jaar op huurbasis in Brussel te houden.

Lukaku wordt door meerdere clubs begeerd, maar heeft alleen oog voor Chelsea. "Ook bij een club met drie spitsen voor één positie zal je altijd wedstrijden spelen, want die clubs werken zeventig matchen op een jaar af", meldt Lukaku. "En er kan nog van alles gebeuren bij grote clubs. Er kunnen nog spelers verkocht worden, waardoor ze me nodig hebben."

Anderlecht heeft al een vervanger op het oog voor de jonge aanvaller. De Brusselaars zijn in gesprek met AS Monaco om Dieumerci Mbokani over te nemen. De 25-jarige Congolees debuteerde in Europa op huurbasis voor Anderlecht, maar tekende later bij Standard Luik. Na vier jaar vertrok hij afgelopen zomer naar Monaco, dat hem al snel uitleende aan VfL Wolfsburg.