Verbeek: "Onszelf moeilijk gemaakt"

AZ kwalificeerde zich ten koste van Jablonec voor de play-offronde van de Europa League. Na de 2-0 thuiszege werd het gisteren in Tsjechië 1-1.

AZ kwam op 0-1 voorsprong door Charlison Benschop, maar verzuimde tegen de matige tegenstander een grotere score neer te zetten. AZ-doelman Esteban moest zelfs regelmatig handelend optreden. Tien minuten voor tijd kregen de Alkmaarders de deksel op de neus toen Lubos Loucka van afstand de gelijkmaker binnenschoot. Trainer Gertjan Verbeek keek na de wedstrijd vooral naar zijn eigen ploeg.

"Ik vind niet dat Jablonec het ons moeilijk heeft gemaakt, dat hebben we zelf gedaan", zei Verbeek. "Bij 0-0 was het nog een wedstrijd, als zij wat wilden moesten ze scoren. Wij speelden heel matig, gaven veel vrije trappen weg. Daar kan er altijd een van in gaan."

"Dat gebeurde niet waardoor wij een goede uitgangspositie behielden", vervolgde Verbeek op de website van AZ. "Na onze 0-1 vlak voor rust moesten zij in de tweede helft vier keer scoren en dat zag ik deze ploeg niet doen."