Bizarre verkeersruzie op A16

De politie is op zoek naar getuigen van een bizarre verkeersruzie dinsdag op de A16 richting Rotterdam. Daarbij werd tijdens het rijden een spiegel van een bestelbus getrapt en werd een kriksleutel naar het busje gegooid. Ook werd gedreigd de hele krik tegen de bestelbus te smijten, meldt de politie donderdag.

De verkeersruzie vond rond 13.45 uur plaats. De bestuurder van de bestelbus reed vanaf de A17 de A16 op, waardoor een auto met Belgisch kenteken met drie mannen erin moest remmen.

De auto ging naast het busje rijden. De bijrijder van de wagen sloeg tegen de linkerspiegel van het busje. De bestuurder van de bestelbus remde af, wat de bestuurder van de auto ook deed. De bijrijder klom vervolgens half uit het raam en trapte de spiegel kapot. Ook werd een kriksleutel naar het busje gegooid en werd gedreigd de krik zelf ook richting de bus te smijten.

De bestuurder van de bus zag dat een van de inzittenden een voorwerp in zijn hand nam en dat op de bus richtte. Hij dacht dat het mogelijk een vuurwapen was en remde ter hoogte van de afslag Alexanderpolder hard af. De auto reed verder.

Korte tijd later werden de drie Belgen in Rotterdam gevonden en aangehouden. Zij zitten vast.