Jongen (13) vrijuit na dreigtweet aan artiest

Een 13-jarige jongen uit Hilversum die eind juni werd opgepakt wegens een dreigtweet wordt niet vervolgd. De zaak is voorwaardelijk geseponeerd, meldt het Openbaar Ministerie in Amsterdam donderdag.

De Raad voor de Kinderbescherming had al geadviseerd de zaak voorwaardelijk te seponeren. Dat houdt in dat de jongen vrijuit gaat, tenzij hij opnieuw de fout ingaat. Het OM gaat hierin mee vanwege de geringe aard van de bedreiging, de leeftijd van de jongen en de aandacht van de media voor de zaak. Daarbij heeft de jongen na zijn arrestatie enkele uren doorgebracht op een politiebureau. Met de jongen en zijn ouders is wel een 'indringend gesprek' gevoerd, aldus het OM.

De tweet was gericht aan het adres van een artiest die zou optreden op het muziekfestival Hilversum Alive en werd ontdekt op de dag van het optreden. Eerder wilde een politiewoordvoerder er alleen over kwijt dat sprake was van een ernstige bedreiging. Waarmee de 13-jarige dreigde en welke artiest werd bedreigd, is niet bekendgemaakt. De jongen werd ruim voor het optreden van de artiest op het terrein van Hilversum Alive gearresteerd. Het optreden verliep verder zonder incidenten.