Bubba ' Moses Hightower' Smith overleden

De Amerikaanse acteur en voormalig American football-speler Bubba Smith is overleden. De 66-jarige Smith was vooral bekend door zijn rol als Moses Hightower in de komische politiefilms Police Academy. Volgens de politie is hij aan een natuurlijke dood gestorven in zijn huis in Los Angeles.

Bubba Smith, die voluit Charles Aaron Smith heet, speelde in de jaren 60 en 70 negen seizoenen in de Amerikaanse NFL voordat hij daar zijn loopbaan als devensive lineman beëindigde in 1973.

De twee meter lange Bubba stapte over naar het acteren en schitterde in kleine rollen in diverse films en series. Grote bekendheid verwierf hij met zijn rol als Moses Hightower in zes van de zeven Police Academy films. Hightower gaf zijn baan als bloemist op en ging naar de police academy waar hij schitterde als de grote sterke man met een kleine hartje.

Naast de films van Police Academy heeft Smith nog een klein aantal rollen in films en series vertolkt. Jarenlang verscheen Smith in reclames van het Amerikaanse biermerk Miller Lite. In één van die spotjes scheurt hij de bovenkant van een blikje open en zegt: "Ik hou ook van blikjes die makkelijk te openen zijn." Waarmee hij zijn bekendheid als krachtpatser nog verder benutte.

Hij speelde in 1984 een hoofdrol in de Amerikaanse serie Blue Thunder. De serie ging over een helikoptereenheid van de LAPD. Toen de kijkcijfers tegenvielen werd de hele serie gecanceled. Ook noemenswaardig is een gastoptreden als zichzelf in de hitserie Married with Children. Zijn laatste vertoning op het witte doek stamt uit 2010, hij had een rol in de film DaZe: Vol. Too (sic) - NonSeNse.