Linda Evangelista eist 46.000 per maand van ex

Linda Evangelista wil van haar ex-vriend Francois-Henri Pinault 46.000 dollar per maand om voor hun 4-jarige kind te kunnen zorgen. De steenrijke Pinault trouwde in 2009 met actrice Salma Hayek, met wie hij een 3-jarige dochter heeft.

"Dit is waarschijnlijk het hoogste bedrag dat ooit is geëist voor een familierechter", zegt rechter Matthew Troy tegen de Amerikaanse krant New York Post. Troy neemt volgende maand waarschijnlijk de beslissing over de hoogte van het bedrag.

Pinault zou nog geen rooie cent hebben uitgegeven aan zijn zoon. "Hij leunt een beetje achterover en betaalt haar niks", zei Evangelista's advocaat voor de rechter. Het 46-jarige model wil de 46.000 dollar onder meer besteden aan nanny's, die ze 24 uur per dag tot haar beschikking wil hebben. Verder wil ze een team van chauffeurs die vroeger politiedetectives waren.

In juli werd bekend dat Pinault de vader is van Evangelista's zoon Augustin James. Ze had een korte relatie met de zakenman toen diens verhouding met Hayek op de klippen was gelopen. Later kwamen Pinault en Hayek weer bij elkaar.