Wateroverlast in oosten Nederland na hoosbuien

Hoosbuien hebben woensdag op verschillende plekken in het oosten van Nederland voor forse wateroverlast gezorgd. In onder meer Raalte en Arnhem moest de brandweer uitrukken. Onder meer een camping en een reizigerstunnel op een station kwamen blank te staan, melden woordvoerders van de brandweer.

In de regio Gelderland-Midden was volgens een woordvoerder in het oostelijke deel sprake van wateroverlast. Vanaf 18.00 uur kwamen vanuit Arnhem meldingen binnen.

Bij het Kröller-Museum in Otterlo was sprake van lekkages in gebouwen. "Het grootste probleem daar is niet het water, maar de vochtigheid die daardoor ontstaat. Dat moet een gespecialiseerd bedrijf verhelpen", vertelt de zegsman van de brandweer.

Een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail liet eerder op de avond weten dat de gloednieuwe reizigerstunnel op station Arnhem woensdag blank is komen te staan. Via de tunnel, die een maand geleden werd geopend, waren de perrons nog steeds gewoon te bereiken. Het laagje water werd weggepompt. Volgens Omroep Gelderland moest in Arnhem ook een bioscoop de deuren sluiten in verband met ernstige lekkage.

In Raalte kreeg de brandweer zo'n vijftien meldingen binnen over onder meer ondergelopen straten en kelders. Sommige straten moesten worden afgesloten. Op sommige plekken heeft de natuur voor een oplossing gezorgd, op andere plekken is het water weggepompt, aldus een woordvoerder.

Ook een camping kwam blank te staan. De brandweer is daar naar verwachting nog tot 22.00 uur bezig met het wegpompen van het water.