'Bandleden Kings of Leon willen zanger in kliniek'

De bandleden van Kings of Leon willen frontman Caleb Followill dwingen zich op te laten nemen in een afkickkliniek. Caleb brak vrijdag een concert van de Amerikaanse rockband af omdat hij last had van zijn stem en de hitte in Dallas. Zijn broers en neef lieten al snel via Twitter doorschemeren dat er meer aan de hand is.

"Ze proberen Caleb zo ver te krijgen dat hij zich op laat nemen", vertelt een anonieme bron aan het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly. "Het gaat voornamelijk om alcoholproblemen. Daarom moest de hele tournee af worden gezegd. Caleb drinkt als een tempelier."

"Ik ga even kotsen, neem nog een biertje en kom dan terug om nog drie liedjes te zingen", beloofde Caleb vrijdagavond aan het publiek in Dallas. De zanger, die zei absoluut niet dronken te zijn, keerde echter nooit meer terug. Daags na het afgebroken concert haalde Kings of Leon een streep door de gehele Noord-Amerikaanse tournee. Caleb zou last hebben van 'stemproblemen en oververmoeidheid'.

"Calebs drinkgedrag is uit de hand gelopen", vertelt een tweede ingewijde aan Us Weekly. "Zijn familie probeert hem in een afkickkliniek te krijgen. Het is een donkere demon waar hij al een tijdje mee vecht."

Kings of Leon bestaat uit de drie broers Caleb, Jared en Nathan Followill en hun neef Matthew. De bandleden lieten daags na het afgebroken concert al weten dat het rommelt binnen de band. "We hebben interne problemen en ziekten die we moeten oplossen", twitterde Jared. "Ik weet dat jullie niet dom zijn. Ik ga niet liegen. Er zijn problemen in onze band en die zijn groter dan het niet genoeg drinken van Gatorade."