Battlefield wordt geen jaarlijkse game

Patrick Bach, executive producer bij DICE, heeft aangegeven dat Battlefield (de hoofdgame) geen jaarlijkse game zal gaan worden. DICE is namelijk van mening dat ze tijd moeten steken in de ontwikkeling van hun games en een jaar ontwikkelingstijd is voor hen te kort om wat moois neer te zetten.

Een tweede studio oprichten om de game te ontwikkelen wil DICE niet omdat die dan een game zouden ontwikkelen die erg veel op zijn voorganger gaat lijken. Daarnaast zou het geen game zijn van DICE maar van een andere studio en dat is toch anders. Bach geeft ook aan dat EA ze nooit zouden dwingen tot een jaarlijks schema zoals Activision dat doet met de Call of Duty-franchise waar ontwikkelaars zich afwisselen. Dit doen zou namelijk de dood van de Battlefield-franchise zijn.

Een uitbreidingspakket zou wel een mogelijkheid kunnen zijn volgens Bach. Als dit pakket namelijk genoeg nieuwe content bevat zoals maps, wapens, voertuigen en meer dan zal het nieuw en vers aanvoelen voor gamers. Op deze manier heb je een oudere game die mensen blijven spelen in plaats van elke keer een nieuwe game.

Battlefield 3 komt 28 oktober uit voor pc, PS3 en Xbox 360.