Man bouwt kernreactor in keuken

De Zweedse politie heeft een 31-jarige man uit Ängelholm opgepakt. De man heeft namelijk een kernreactor in zijn eigen keuken in elkaar geknutseld.

De beste man is een half jaar geleden begonnen aan zijn prestigieuze project. Niet beseffende dat hij met iets bezig was wat het daglicht niet kon verdragen, hield hij een blog bij om daar het hele bouwproces te beschrijven. Toen hij enkele weken geleden het Zweeds Atoomagentschap vroeg of hetgeen hij mee bezig was wel legaal was, liep hij tegen de lamp.

De jongeman, sinds zijn tienerjaren al geïnteresseerd in kernenergie, werd verteld dat ze iemand langs zouden sturen die de straling in zijn flatje zou komen opmeten. "Toen zij arriveerden, hadden ze politie meegenomen", vertelt de beste man. "Ik had een Geiger-teller, maar heb helemaal geen straling kunnen detecteren."

De man werd in de boeien geslagen en stevig aan de tand gevoeld. Hij is enige tijd later echter weer vrijgelaten. De kernreactor, die omgerekend ruim 660 euro heeft gekost, werkt overigens echt. Stroom opwekken is wegens gebrek aan een turbine en een generator echter niet mogelijk.

Update 23.08 uur:

Inmiddels is het gelukt uit te vogelen wat het weblog is van de bewuste Zweed. Dankzij goed speurwerk van FOK!ker rolstoeltje kunnen we nu allemaal hier bekijken hoe de beste man te werk is gegaan.