Brit overlijdt na 12 uur gamen

In Groot-Brittannië is in mei een 20-jarige man overleden nadat hij vaak ruim 12 uur achter elkaar zat te gamen op zijn Xbox. Britse media schrijven dat hij overleden is aan longembolie die hij kreeg omdat hij te lang in dezelfde houding heeft gezeten. Chris Staniforth overleed uiteindelijk op de stoep van een arbeidsbureau.

De Brit speelde vaker lange tijd achter elkaar en zijn aandoening verergerde daardoor en werd uiteindelijk zijn dood. Zijn ouders willen nu meer bekendheid geven aan de gevaren van het spelen van videogames. De vader: "Chris hield van gamen en bleef vaak tot in de late uurtjes doorspelen. Er zijn miljoenen mensen die voor langere tijd games spelen en dat kan gevaarlijk zijn. Er blijkt geen verschil te zijn tussen urenlang gamen of urenlang in een vliegtuig zitten." Een Britse expert op het gebied van longembolie meldt ook dat het ongezond is om lange tijd achter elkaar te gamen.

In Azië gebeuren dit soort ongevallen wel vaker, vooral in Korea en China. Hier zijn, vanwege de populariteit van het online gamen, de meeste voorvallen. In 2007 stierf een Chinese man bijvoorbeeld nadat hij drie dagen non-stop aan het gamen was.

Microsoft heeft laten weten dat het aanraadt om regelmatig pauze in te lassen en te bewegen.